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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  13/02/2017
Data da última atualização:  22/02/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FARINAS, C. S.; CUNHA, F. M. da.
Afiliação:  CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA.
Título:  Fungal Enzymes and Their Role in Bioenergy.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: Diane Purchase. (Ed.). Fungal Applications in Sustainable Environmental Biotechnology. [S. l.]: Springer, 2016. p. 307-320.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Bioenergia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA16199 - 1UPCPL - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/11/2014
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  DEQUIGIOVANNI, G.; RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; QUECINI, V.
Afiliação:  PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; VERA MARIA QUECINI, CNPUV.
Título:  In silico SNP detection for anthocyanin metabolism genes in vitis.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 1046, 2014.
Páginas:  p. 341-348
Idioma:  Inglês
Notas:  Anais do evento "X International Conference on Grapevine Breeding and Genetics".
Conteúdo:  Grape flavonoids, especially anthocyanins, are important contributors to color, taste, antioxidant and nutraceutical properties ? such as protection against cardiovascular diseases and cancer ? for fresh fruit and processed products. Breeding programs and wild Vitis germplasm banks include a wide genetic variation in anthocyanin biosynthesis, and metabolism-associated traits, indicating a complex genetic control of the process throughout plant development. Expressed sequence tag (EST) and genomic databases were investigated using bioinformatic tools to identify SNP markers present in structural and regulatory genes associated with anthocyanin metabolism in Vitis. We have identified more than 1,000 putative SNPs in nine structural and twelve regulatory genes of the anthocyanin metabolism in Vitis. The data suggest that the identified genetic variation is sufficient to distinguish among V. vinifera cultivars, hybrids and wild species. Regulatory genes were shown to be more rapidly evolving than structural enzyme-coding sequences. The evolutionary rate of the sequences associated with regulatory factors also appear to be differential, with higher levels of conservation found in the MYB family of transcriptional regulators associated with anthocyanin regulation. After experimental validation, the predicted polymorphisms will provide tools for further mapping, genome structure and functional studies.
Thesagro:  Antioxidante; Antocianina; Flavonoide; Gene; Genética; Marcador genético; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV15469 - 1UPCAP - DD
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